min åsikt om olika bett ;)

hejhej! :)
tänkte skriva vad jag tycker om olika bett som man ser ganska ofta ;) detta kanske inte stämmer och ni kanske tycker olika, kommentera gärna vad ni tycker också ;) men som sagt detta är min åsikt, det kanske inte stämmer alls med eran ;)
tredelat tränsbett ;) det är min favorit, för vad jag vet är det de mildaste bettet, och jag tycker inte att man ska ha förstarka bett för att ingen häst föds strak i munnen, alla är munkänsliga från början ;) hästen blir vad man gör den till helt enkelt ;) (betten är i favorit ordning)
eggbett ;) också en utav mina favoriter i och med att det inte är så skarpt! det jag också gillar är att hästen inte kan klämma sig i mungiporna i och med att bettringarna är"fastsydda" eller vad kan man säga? :P allt sitter mer ihopa!
gummibett ;) också en favorit, men prblemet är att hästen gärna tuggar på betten så gummin går sönder och risken för skav i hästens mun finns :/ annars är dom väldigt bra på vintern för dem tar inte så lång tid att värma! :D
rakt gummibett. tycker att bettet verkar bra, då detta bettet kan röra på sig, det är inte helt stelt ;) vilket även gör att de får bra passform i munnen ;)
Hackamore. själv tycker jag inte om det så jätte mycket för att det ger tryck på hästens nacke och det tycker jag inte om ;) men bra för att man inte behöver ha bett, men det finns många andra bettlösa träns som verkar mycket bättre ;) sen gillar jag inte att ska man köpa till stor häst är "stångarna" längre = mer tryck i nacken och det är någon metall platta på spännet ;)
Pelhambett. detta bett ger också tryck in nacken. men den har en spärr vilket jag tycker är bra! vet inte så mycket mer om detta men jaja ;) det jag inte gillar med det heller är utsendet :/ det ser så stort och jobbigt ut. ser ut som hästen får mer ont utav detta bett än ett gagbett som den får mycket mer ont utav.
Pessoa bettet. gillar inte detta bettet! det gör så att hästen har tryck i nacken hela tiden oavsett om du är mjuk i handen eller inte. ush! gillar inte detta bettet helt enkel ;)
stångbett av något slag.
samma effekt som pessoa, så ett stort minus på detta bett ;)
gagbett. bläää med STORA bokstäver! detta bettet tycker jag inte alls om! man tror att det är MYCKET mildare än vad det är men vad jag har hört så är det värre än pessoa! skulle aldrig få för mig i hela mitt liv att sätta på min häst ett sånt ;) ni få tycka vad ni vill men nej, aldrig!
japp det var allt, har ni annan åsikt, kommentera gärna :)

Kommentarer
Postat av: mathilda

man kan juha ponnyhack på storhäst också :p behöver ju inte köpa starkare än vad man behöver/klarar av ;)

2011-06-28 @ 11:11:51
Postat av: Sara

stång bett har inte samma funktion som pessoa bettet.

Svar: beror på hur man använder det.
tuffhast.blogg.se

2012-08-30 @ 11:04:06
URL: http://www.saraaandersson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0