halt, blod, död, trampad, sparkad och elstöt

hejhej :)
som ni märker på rubriken har det varit en riktig otursdag!!
vi kan börja med det första
halt: idag var jag med filippa hos dino, och när hon skrittade så verkade han halt och han såg även halt ut. eller ja, mer stel. men sedan kom ann-louise och kollade på honom och han var sån tur e inte halt!
Blod: en tjej som heter emelie hade med sig en hund hon passade som hette ginger. medans vi väntade på ann-louise så började hon bajsa blod. ush! men förmodligen ska det fixa sig inom en vecka!
död: när filippa red dino så fick emelie reda på att hennes hunds syskon hade dött i cancer och den var bara 2 år :/
trampad: igår så blev jag trampad av challe ju.. och idag så när vi skulle ta ut dino i hagen så var där 2 hästar till som vi hade följe med (det tar typ en kvart att gå till hagen). där var det en tjej som ledde en häst som hette Zack som var väldigt svår att leda så det slutade med att jag fick hjälpa henne. denna lilla b-ponnyn var helt sjukt stark ! han lyckades trampa mig på exakt samma ställe som challe hade gjort igår så nu har jag svin ont! men efter ett tag blev det bättre och han lyssnade så hon fick fortsätta leda honom. efter ett tag så blev han jobbig igen och han trampade henne också så hon började gråta :( menmen. så skulle jag dra upp hans huvud från gräset så gick grmskaftet sönder.. sen knöt jag fast grimskaftet isf och han blev bättre efter ett tag :)
sparkad: i och med att jag knöt på grimskaftet var det lite klurigare att få utt så i hagen när jag skulle släppa honom så ser jag att gigge vänder baken mot Zack och ska sparka men att jag även stod i risk zonen men jag han flytta mig sån tur är så att sparken hamnade på min handled! och nu har jag cp ont!
elstöt: och när jag ska stänga hagen, jo tror ni inte jag får en elstöt då också? ;o
jaja :) pusshaej!'
bara för att jag saknar min lilla ponnie! :(

trampad!

challe var riktigt duktig idag! till och med när jag rycktade hans öron. för när jag brukar göra det så brukar han gå runt och tycka att det är obehagligt men idag stod han bara och njöt!
gick ut från den sluss saken idag igen och han skötte sig mycket mycket bättre! riktigt kul! :)
dock så råkade han trampa mig på foten och jag hade bara kawasaki skor så har ganska ont nu :/ bara man noddar foten gör det ont :(
men sånt får man ju ta, inte snat? ;)
puss haej!
ville bara bevisa att jag har blå ögon ibland ;)

man blir sjuk när man är på lödde ridklubb :D

idag kom jag på en helt knas sak!! :D
att när man har häst på lödde ridkulubb blir man ju typ sjuk! :D för att innan så brydde jag mig inte så jätte mycket om vilket schabrak jag hade, eller om att köpa nya saker osv! men sen när jag flyttade till lödde rk så typ ville jag bara ha mer! :D
asså inte negativt för jag tycker det är super skoj att köpa en massa saker! :D
liksom innan hade jag typ 1 schabrak, 1 träns och sen ny grimma när dom andra var sönder :D
nu har jag snart 4 träns, snart 6 schabrak, och runt 6 grimmor, 2 par benskydd, martingal osv, 2 st lösa nosgrimmor, pannband! och detta är bara under 1 halvårs tid! tycker att det är jätte skoj! :D <3

challe = duktig häst!

idag var lilla challe jätte duktig (igen!)
idag så tog jag även risken att gå utanför den lilla hagen ;) han blev lite tittig och lyssnade inte så bra, men det gick bra efter ett tag! han har ju inte varit där helt själv innan så ;)
men han bli bara bättre och bättre ;) fick även låna en tidning av linnéa som jag ska läsa senare :)
imorgon ska en liten tjej som heter Linn och hennes mamma följa med och kolla lite på challe för Linn ska börja rida och vill vill kolla lite hur det funkar ;) så vi får hoppas att han sköter sig extra, men det gör han säkert! ;)
nu ska jag läsa i tidningen, sen ska jag pluggidugga körkort!
pusshej!

går inte att ladda upp bild :(

veckansbogg ;)

tjollahopp!
är med och tävlar om att bli veckans blogg, gör det du också ;)
http://asslatjejerna.blogg.se/2011/june/veckans-blogg-v26.html?_tmp=64faabe231f3bb3d1ab37c293dcf8cf2cbaf01b6

nya saker till challe efter sommaren ;)

den 28 juli fyller bebishästen 7 år, stort grattis till honom! :)
men! han ska faktiskt inte få någon pressent då ;) mohahahahaa!
han ska få den/dem efter sommaren! för just nu håller jag på att spara ihopa 2500 kr så att jag kan köpa massa nya häst saker som han ska få i senare pressent! själv tycker jag att det lät smart! :D
här kommer bilder på challes pressenter som han ska få när jag har samlat ihopa! :D
dressyr kläderna :D
hööks: 749 kr
hööks: 179 kr  ( dessa schabrak håller jätte bra!!! ) :)   (vet inte varför det blev en gråtande gubbe där, men den går inte bort ;)
hööks: 99 kr :)
tränings kläder! :D

hööks: 369 kr :)
hööks: 229 kr :)
+ bakbenskydd ;)
hööks: fram: 239 kr, bak: 169 kr ;)
Hopp kläder :D

(svart)
hööks: 399 kr, rea: 199 kr ;) har redan detta tränset så behöver inte köpa det igen ;D
hööks: 399 kr :)
plus bak skydd :)
samma pris som dem andra benskydden :)
har redan dessa också så behöver inte köpa nya :D

svar till josse

varför stegrar han? :S
sv: för att han inte vill gå in, så protosterar han på det sättet för att han vill att jag ska ge upp så att han kan vara ute med sina kompisar i hagen och äta gräs ;)
kom på en sak till varför han kanske stegrar ;) OBS det är inga höga stegringar utan han lyfter mest på framhovarna ca en halv meter ;) men att innan när han började stegra var också när han hade vilat nästan 2 veckor, och nu har han också vilat nästan 2 veckor så det kan ju faktiskt vara så att han är pigg osv ;)
men det försvinner nog snart! :)

min åsikt om olika bett ;)

hejhej! :)
tänkte skriva vad jag tycker om olika bett som man ser ganska ofta ;) detta kanske inte stämmer och ni kanske tycker olika, kommentera gärna vad ni tycker också ;) men som sagt detta är min åsikt, det kanske inte stämmer alls med eran ;)
tredelat tränsbett ;) det är min favorit, för vad jag vet är det de mildaste bettet, och jag tycker inte att man ska ha förstarka bett för att ingen häst föds strak i munnen, alla är munkänsliga från början ;) hästen blir vad man gör den till helt enkelt ;) (betten är i favorit ordning)
eggbett ;) också en utav mina favoriter i och med att det inte är så skarpt! det jag också gillar är att hästen inte kan klämma sig i mungiporna i och med att bettringarna är"fastsydda" eller vad kan man säga? :P allt sitter mer ihopa!
gummibett ;) också en favorit, men prblemet är att hästen gärna tuggar på betten så gummin går sönder och risken för skav i hästens mun finns :/ annars är dom väldigt bra på vintern för dem tar inte så lång tid att värma! :D
rakt gummibett. tycker att bettet verkar bra, då detta bettet kan röra på sig, det är inte helt stelt ;) vilket även gör att de får bra passform i munnen ;)
Hackamore. själv tycker jag inte om det så jätte mycket för att det ger tryck på hästens nacke och det tycker jag inte om ;) men bra för att man inte behöver ha bett, men det finns många andra bettlösa träns som verkar mycket bättre ;) sen gillar jag inte att ska man köpa till stor häst är "stångarna" längre = mer tryck i nacken och det är någon metall platta på spännet ;)
Pelhambett. detta bett ger också tryck in nacken. men den har en spärr vilket jag tycker är bra! vet inte så mycket mer om detta men jaja ;) det jag inte gillar med det heller är utsendet :/ det ser så stort och jobbigt ut. ser ut som hästen får mer ont utav detta bett än ett gagbett som den får mycket mer ont utav.
Pessoa bettet. gillar inte detta bettet! det gör så att hästen har tryck i nacken hela tiden oavsett om du är mjuk i handen eller inte. ush! gillar inte detta bettet helt enkel ;)
stångbett av något slag.
samma effekt som pessoa, så ett stort minus på detta bett ;)
gagbett. bläää med STORA bokstäver! detta bettet tycker jag inte alls om! man tror att det är MYCKET mildare än vad det är men vad jag har hört så är det värre än pessoa! skulle aldrig få för mig i hela mitt liv att sätta på min häst ett sånt ;) ni få tycka vad ni vill men nej, aldrig!
japp det var allt, har ni annan åsikt, kommentera gärna :)

ny header och en super häst ;)

tjoflöjt!
ändrade om lute i min header ;) snyggt va?
jag gillar själv att läsa bloggar som har vi bakrund för då är det mycket enklare tycker jag, blir liksom inte så rörigt som det lätt kan bli ;)
var ute hos finaste hästen och han vart jätte duktig!
min moste hjälpte mig med honom sen gick allt bra!
först små stegrade han lite, sen bara skulle man ha mörk röst och bara :nej! asså inte skrika utan bara markera att det han gjorde var fel och det gick jätte bra! :)
har faktiskt kedjegrimskaft på honom. inte för att jag drar i det så mycket men för ett extra "säkerhetsbälte".
när han börjar "stegra" och sånt så blir det ett skarpare nej och det är mer tydligt! drar givetvis inte så att det gör onte på honom ;) men mer som en markering att om han får för sig så känns det obehagligt ;) och när han inte gör något känns det ju som om han har på sig ett vanligt grimsakaft, så ska änvända det ett tag nu tills han lyssnar på mig ;)
och btw! sommarens bästa köp är ny inköpt, jag har nämnligen fått hem och betalat min moppe ;)
provet gör jag om 2 veckor, sen kommer jag kunna åka ut till stallet när jag vill, UNDERBART ! :D
pusshej! <3
första dagen :S

Falsterbo!

hejhej :)
idag har jag inte varit ute hos chagall för jag har inte kunnat komma ut där :(
ska iaf ut där imorgon, då får jag min moppe! och min moster hänger med mig ut och hjälper mig för att challe vill inte riktigt komma in från hagen :/
menmen ;)
nästa vecka är det ju falsterbo!! wihooo :)
jag och min moster ska såklart dit och förmodligen köpa en massa häst saker, häst nördar som vi är ;) (tur att man har någon i familjen som är lika galen)
vilken/villka dagar ska ni dit? ;)
hör av er om ni vill träffs ;)

vila i frid!

idag är det två månadersen världens finaste häst försvann.. <3
helt sjukt vad jag saknar dig!
det har gått två månader och ändå så gråter jag fortfarande över att du är borta.
glömmer aldrig dagen jag fick reda på det.. den 4:e april..
vi hade idrott i skolan, vi körde strumpfotboll.. och jag vägrade att ta av mig skorna för jag trodde jag skulle bryta benet.
Jag minns att jag sa "nej jag vill inte bryta benet idag, för idag så ska min häst bli frisk så jag ska börja rida honom nu."

men det blev inte som jag hade tänkt mig, helt tvärt om!
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300659&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
du skulle få det tränset i present för att du hade varit så duktig hos doktorn :)
men din present blev istället att slippa ha ont och lida..
.. det kunde inte ha blivit bättre.. för dig!
och det hade inte kunnat bli sämre.. för mig!
Men är han lycklig, så är jag lycklig! :)
vi ses snart vännen, vänta på mig! <3


U smile, I smile!
And his pain is gone <3



pigg "liten" häst! :)

challe var ganska pigg idag, men han var ändå snäll :) först ville han inte gå ut från hagen men efter en stund gick det bra! han tyckte att det var lite läskigt för det var typ någon som sköt i skogen eller något :D så förstår honom att han var lite rädd :) när han var ute från hagen var han hur duktig som helst!
han skötte sig jätte bra idag :)
ikväll är det midsommar så challe fick ett äpple :D
finsate!
han är så fiiin! :)

gosekillen!

vart hos finaste hästen idag! fy vad söt han är :')
underbar! igår var han ju lite stirrig när jag tog ut honom från hagen. men idag var han klart lugnare :)
vart stolt över honom. plus att han kom när jag kallade på honom :D har ju inte haft honom så länge och han har ju inte börjat lita så mycket på mig så det kändes som om vi har kommit en längre bit på vägen! :)
tyvärr har mathilda fått åka tbx till stallet för hon var halt på frambenet, dock tyckte jag på bakbenen men jaja :) då kommer hon nog bli bra snart, hoppas jag!
mamma tog bilden... ja ni ser ju hur den blev ;)

lila schabrak

asså dom säljer typ inga lila schabark, iaf inte den lila jag vill ha :( vill ha mörk lila, har ni något mörklila schabrak i storlek full som ni inte vill ha, maila: [email protected] ;) eller om ni vet någon sida där dom säljer, kommentera ;)
hööks har ganska mycket rea nu ser jag så vem vet, dem kanske får in något snyggt? :)
hehe, jag tycker att häst affärer borde ha nya saker varje månad :P för då finns där slltid skojia saker att köpa :P
nej nu ska jag sova för ska upp tidigt imorogn, moppekursen börjar redan kl 12.15! då sover jag ju! :P
godnatt alla horse lovers! :D
blää, jag saknar min häst :( <3

tittade till challe idag! :)

tvingade mamma att åka ut och kolla till challe och dom andra hästarna idag efter moppe kursen :D
tog ut honom från hagen för jag ville kolla så han inte hade fästingar/sår. och så skulle han få pysslas om lite. först var han stirrgig men lungnade ner sig efter ett tag när han märkte att det inte var någon fara :D stog i betesboken (där vi skriver ner om det är något konstigt med hästarna eller liknande) och där stod de att han blev arg när man kände på hans bakben men vad jag märkte gjorde han ingenting :D
sstod även att mathilda var halt så kollade lite när hon travade och hon såg faktiskt halt ut i bakbenen, framförallr vänster, ush! :(
sen åkte jag hemm igen :D
det var nog allt, nu ska jag sitta på challes sadel och läsa frida! :D

det behöver inte alltid vara så svårt ;)

hej, nu tänkte jag ge ett litet tips men som gör så himla mycket. om man har en häst som man inte kommer så bra överräns med ;)
de flesta hästar jag har haft har varit ganska jobbiga i hanteringen men bara man lär känna dem så brukar det bli hur bra som helst!
så då tänkte jag ge lite tips på hur man på ett ganska snabbt och framför allt säkert sätt, (låter knas, men man kan typ liksom inte misslyckas) ;)
1. när man tar in eller ut hästen från te.x hagen så kan man göra halter och sånt, och beröma. det får hästen till en possitiv tanke och har lättare för att se en som en ledare ;)
2. ryckta/gosa extra länge! ist för att bara ryckta det man behöver (få bort all smuts) så ryckta lite extra, lär hästen lite tricks, och uppmuntra den ;)
3. Rid varierat! vet att dem flesta gör det, men vet själv att ibland har man "slut på fantasi" och gör samma sak om och om och om igen ;) inget fel på det om man ska lära hästen något men isf är det oftast bättre att göra det tex varannan gång. så innan man börjar rida är det bra att ha en plan på vad man ska göra så att det blir så olikt som möjligt. för då går det oftast bättre.
4. tänk inte att hästen ALLTID måste presstera bra, det gör ofta så att hästen tappar motivation.
vet att många redan kan dessa tipsen men där finns säkert alltid någon som inte vet ;)



THIS IS SOOO NOT OKEY! :D :D

filmade först med datorn med det gick ej att ladda upp så fick filma med kameran på datorn, därav kvaliten :D

hej, jag heter anna och har en sadelkammare på mitt rum, den du ;)

känns som om mitt rum är en sadel kammare! :D
mysmys, säger jag bara. dock fattas bara sadeln som bor ute i förådet för jag får inte ha den på mitt rum för mamma, hallå vad är det för fasoner, jag kanske vill ha en sadel kammare? :D det tycket jag är mysigt! :D
träns, tränsdelar och grimmor :D plus hårfön, plattänger och locktång :D
schabrak+ ett täcke
har mer saker utspritt på mitt rum, men inte fottat :( <3

"problem" hästar

hej tänkte skriva om vad jag tycker om "problem" hästar ;)
jag tycker inte att det finns några dumma hästar eller så kallade problem hästar. Det handlar om vad man gör hästen till. En häst föds inte rädd för människor eller tex stark i munnen eller ja vad som helst! Alla hästar är såklart olika men ändå så lika.
vissa hästar är tex oroliga när dom blir ridna, rädda för att göra fel, nervösa, eller kanske stegrar och sånt för dom iinte vet vad dem ska göra. och är det så konstigt egentligen? när vi sitter i skolan och räknar matte och vi inte fattar frågar vi läraren om hjälp, inte sant. men vem ska hästarna fråga? dom gör det dom tror är rätt, eller försöker "simita där ifrån". Bara för att vi människor inte kan ett matte tal vill vi väl ändå inte räknas som problem människor?
förlåt men blir så arg när folk dömmer sina hästar för fort. var tydlig ist, visa vad som är rätt och fel och beröm hästen när den gör rätt. i stället för att stå och skälla ut den när den gör fel. När hästen gör fel, visa den vad som är rätt ist. Det kommer man mycket längre med. och jag slår vad om att alla hästar tycker det är mycket roligare att få beröm än att någon står och skriker på den varje gång den gör fel. Hallå alla gör fel, även människor!
och sen säger folk att man inte ska "muta" sin häst med godis. Det är väl inget problem med det? Om hästen älskar tex äpplen, varför inte  ta med sig ett äpple till hästen för att vara snäll? :)
förlåt om jag verkar arg men stör mig på folk som dapar ur på sina hästar :)
det finns inga dumma hästar, bara dumma ryttare!

hälsat på challe

hej idag har jag tömt challes box, tvättat väggar och tömt mina skåp! hade lyckats samla på mig 2 sopsäckar (saker från skåpen) och jag fick in allt på mitt rum, så nu känns det typ som en sadel kammare ! :P
efter det stack jag och mamma till Max och käkade. sedan åkte vi till challe och kollade så han mådde bra, och det gjorde han! :D

betessläpp! :D

hej! nu har chagall fått sommar lov och ska få vila och äta gräs i 2 veckor :)
red ner dom på till betet som tog ca 1,5 timmar. men mysigt var det! ;D han var jätte duktig och jag är stolt över honom :)
här kommer massa bilder ;)
fixar stigläder (h)
han är helt klart finast (dessa bilderna är innan vi red iväg)
från vänser: julia och julle, emilia och indy, (fuxen) Castor och Lydia, (skimmlen) Mathilda och Josephine, Lady och Tove.
störst, bäst och vakrast!
(skimmlen) Mathilda och josse, (snyggaste hästen) Chagall (L) och jag, (längst fram) Indy och Emilia, (Ponnyn) Karl Kantarell och Annie.
Chagall och jag till vänser, Karl Kantarell och annie till höger :)
Julia och Julle, Castor och Lydia, Chagall (L) och Jag, Mathilda och Josephine, Karl Kantarell och Annie, Lady och Tove.
söt häst!
(framme på betet)
orkar ej lägga upp fler nu, mer kommer sen :)

frågestund!

nu blir det fråge stund! så fråga på bara :D
(pallade inte göra någon bild denna gång.)

svar igen.. ;)

emelie: okej, det känndes skönt att veta ;)
klara: som jag sagt till dig typ 3 gånger innan så är inget nytt för honom! orkar ej disskutera mer med dig för det verkar ändå inte som du förstår vad jag menar :)

svart till elsa också och tack igen emelie

jo jag skulle dit kl 6 och va på möte och sen skriva kontrakt ;)
tack ingen för tipset emelie! :)

tack emelie! :)

tack så mycket för tipset! ska prova det! :) provade faktiskt lite utav det idag (berömma övermycket) och han blev mer sammarbets villig då :D så vi har ju allafall kommit en bit på vägen :D ge gärna fler tips om du vill :D
svar till klara igen: ridskolan är inget nytt för honom då han har varit ridskole häst i snart 1 år. och hans halta var överansträngning pga att vi har tyvärr fått ta bort 3 ridskole hästar pga olika sjukdommar (ridskolan har inte behndlat dem dåligt) ena var tex med fött osv. så chagall har fått gå mer än vad han ska och därför blibit trött så det var en vila han fick. sen fick han ridas igen och jag ser inte meningen med varför han ska vila bara 1 dag innan han rider ut på det stället första gången. och jo klart han ska få vila i sommar. han ska ridas imorgon sen ska han få vila i 2 veckor sen ska han ha minst 2 vilodagar i veckan.

ge tips! :D

hejhej! :)
nu är det såhär att jag vill verkligen lösa allt med chagall så att han börjar lita mer på mig!
därför frågar jag er (speciellt emelie som hade honom innan mig) men även ni andra om ni har bra tips! :D
har ni något tips på några/någon övning jag kan göra med honom för att han ska lita mer på mig osv, TVEKA INTE att lämna en kommentar :D
I wish I could rewind time
And pouse that moment.. <3

sv till klara

klart han ska få vila.. men han har vilat väldigt mycket nu. och han är 7 år men beter sig som 4 då han är väldigt outbildad. och sen har han bott där ett år så det är inte så mycket nytt för honom nej ;)
fattar inte vad du menar med "så mycket nytt" för han är ridskole häst och van vid att bli riden av många olika (han är min foderhäst) och ja.. men lämna gärna en kommentar med vad du menar :)

arg! igen...

asså blä vad jag är arg på det stallet challe står på! :(
för det första jag har fått rida honom på "riktigt" en gång igår där jag fick galoppera honom och där stack han lite och det har varit ridläger där han har varit med och jag inte fått rida. och så ringer jag josse idag så står det att han ska vila! visst dom måste få vila, men hallå? ;o han har vilat i 2 veckor. gått på rid läger 1 vecka och sen nu ska han på sommarbete imorgon och vila i 2 veckor till. och sen när han inte blivit riden får han massa utav överskotts energi och det är jag som ska rida ner honom till betet imoron och han har aldrig ridit ut förut, iaf inte på lödde rk. liksom seriöst! ush är bajs arg, (asså inte på chagall)
men bläää, vad detta suger!

moppe kurs

har ju varit på moppe kurs idag, jag var skit grym! :D
körde jätte fort :D tyckte jag, gick typ i 45 :D så skulle man typ köra i 40 och sen tvärbromsa så jag vart skit rädd och trodde att jag skulle trilla men jag klarade det skit bra! :D
haha, nu är jag skit nerövs för jag ska skriva kontrakt! har inget att vara nervös för egentligen men det gör inget! ;D
ska ta nya bilder på honom iidag ::D

moppe kurs + kontrakt

hejhej! har precis varit på moppe kurs vet ej hur det gick för detta inlägget är tidsinställt :D men mer info kommer senare!
imorgon skriver jag kontrakt på challe! ihhhh då blir han min på riktigt! :D vet ej om jag ska räkna att jag fick honom den förste (då jag började på honom) eller från idag när jag skriver kontrat! :D
haha, vi får väl se helt enkelt :D
nu ska jag sova (klockan är 00.30 och jag ska upp halv 8 imorgon) hehe!
pusshej!

ridit på fin fina hästen idag! :)

hej hopp :)
idag fick jag rida! gick jätte bra :) han stack typ 3 gånger men det är okej, han måste ju få testa mig? :)
men han är fortfarande lite "kaxig" och det lär han nog vara ett par veckor till men det ska ju gå att lösa! :D
i övermorgon åker han på bete och han kommer nog bli super lyklig! hehe! 
nu har jag inte mer att skriva! puss hej! <3

kunde inte låta bli :(

åkte till stallet idag iaf, kunde ju inte låta bli (a)
cyklade upp och lämnade lite saker som jag köpt, gosade lite med challe sen cyklade jag tbx igen (stolt)
nu sitter man här och kollar på mean girls 2, tjockt nice <3
du är amazing! <3

tror inte jag åker till stallet idag :(

hejsan! igår åkte ju filuren :( tråkigt! sen på kvällen hade vi typ lite random skolavslutnings fest? :S
jaja, idag tror jag inte jag pallar sticka dit. finns ingen anledning för challe går ridläger och fille har ju åkt :(
men får se :D <3

film från när jag tömkör fille :)

vet att jag var jätte dålig på den filmen men jag hade typ precis lärt mig (a)

idag åker miniman! :(

hej, idag fick jag reda på att lille filuren åker ikväll :( buhuhu! så ska ut till honom och mysa osv! <3
ändå bra att han åker nu för jag har inte haft så mycket tid över så han kommer ju få det kanonans nu :D
det var allt för idag, pusshej :D <3

brandy del 2 <3

dom sista dagarna i spanien var inte kul. jag ville verkligen bara hem..
på måndagen när jag kom till stallet stod du där i hagen och gnäggade mot mig när jag kom, då började jag gråta. <3 jag och elin släppte ut ronaldo och brandy i stora gräs hagen.. du var så lyklig! du galopperade ut i hagen och bockade utav glädje. <3 den dagen känndes overklig! jag satt ute hos dig i hagen och bara tänkte, hoppades att dom sätt fel eller vad som hälst. jag var hos dig till kl 9 på kvällen och att lämna dig var det svåraste jag någonsin gjort. det gjorde helt seriöst så jävla ont att ta förväl! det går inte att beskriva <3
på tisdagen då du var borta vaknade jag kl 7. räknade ner timarna.. när klockan slog 9 viste jag att du var borta.. jag satt och kollade på min mobil.. trodde att dem skulle ringa och säga att han levde. men den ringde inte. jag var tvungen att gå till skolan och hämta böcker och på vägen dit gick en duva efter mig hela vägen, det kanske var han. i skolan träffade jag alla mina kompisar. jag kunde inte prata, det gick inte.
på vägen tbx stod duvan igen och följde mig hela vägen hem. och det är sant.
nu har det gått ett tag sedan han dog och jag har fortfarande inte slutat hoppas. jag kan komma på helt konstiga saker som att alla bara har lurat mig och att jag skulle få honom i konfa pressent. jag vet att det aldrig skulle hända men ändå. ibland kan jag inbilla mig att han s tår i hagen med alla sina kompisar, eller står i sin box.
men sanningen hinner ifatt en. 
kännslan utav att förlora något man älskar så mycket går inte att beskriva! det är hemskt..
och folk som tänker: det är bara en häst?
seriöst ni kan ta er i röven (ursäkta) men tänk er själva att ni träffar en person som ni träffar 3 dagar i veckan (ibland varje dag) i 7 månader. då tycker man om den personen, inte sant? det är samma sak med hästar!

tänkte berätta om brandy del 1<3

hej, jag är nervös inför imorgon och kan ej sova :( så jag tänkte berätta om den mest underbara hästen brandy.
när ajg fick brandy var jag över lyklig jag hade tjatat hur länge som helst för att få honom. Sedan gick min önska i uppfyllelse! omg, kännslan jag fick då är obeskrivlig! jag satt och log hela vägen hem när vi hade skrivit på kontrakten. söndagen den tjugosjätte september tvåtusentio! tiden gick och vi började lite på varandra! nästan inget kunde stoppa oss! emn så hände det.. han blev halt.. han var halt i 1 dag sedan fick jag rida och han var frisk, trodde vi. han gick lektion på lördagen och kastade av en tjej så hon bröt nyckel benet. på söndagen red jag honom igen då var allt som vanligt! på onsdagen var det dag igen. jag red ett vanligt pass igen och allt jag bra. jag hade skritt paous med elin som hade ronaldo som gick bort i fredags. jag sa: vad konstigt att brandy inte har blivit halt igen. hoppas han inte blir det igen!
när jag sedan började trava var han halt, inte mycket men jag kände det. sedan var han halt sen dess. vi trodde att han var frisk då och då men han blev bara halt igen. dom åkte och röntgade honom. jag var helt säker på att allt skulle bli bra, tills mamma kommer hem. jag springer ut från mitt rum och frågar hur det har gått med honom. Jag ser att mamma är gråt färdig och jag får panik! Mamma säger att han fått artros och att han skulle avlivas. mitt hjärta slutade slå några sekunder och jag kunde inte andas. jag sprang in på mitt rum och bara skrek. jag kunde inte tänka! sen den dagen var jag hos honom varje dag, satt i hans box minst en timme och bara kollade på honom, han var underbar! <3
jag fick lov att skritta honom 10 minuter varje dag, det var underbart!
dagarna gick och jag skulle till spanien! ush, det var hemst.. varje dag ville jag hem, hem till min älskade häst. på torsdagen fick mamma sms att brandy skulle åka på tisdagen. jag fick panik igen och bara skrek. vet inte varför men det blev för mycket..
mer kommer i del 2

ingen ridning = bläääää

idag var jag i stallet och lekte lite med fille :) gick jätte bra och han var GANSKA pigg! hehe :)
känndes jätte tråkigt att vara där och inte rida och blir bajs arg när hans ka ridas av någon annan när han iinte är helt återställd :( dom gör verkligen allt för pengarna? ;o
jaja! jag får stå ut helt enkelt :(
nu ska jag duscha och fixa naglarna osv inför imorgon :D
pusshej! <3
i'm trying so hard to hide,
all these feelings inside.. <3

headern

gjorde en till ny header ;)
men som ni ser så är bilden på brandy lite failad! men blev faktiskt nöjd med denna headern förutom det så jag tänker inte göra någon ny :)
take it or leave it ;)
nu ska jag dejta kudden, klockan är 1 och det är skola imorgon! hehe :D
(inlägget kom upp jätte sent :S)

jag måste ha tålamod!

challe är en väldigt speciell häst och väldigt svår att förstå sig på. ena sekunden kan han vara världen gosegris och i andra bara flippar han ur. jag tror att både han och jag måste börja lita på varandra mer och lära känna varandra!
jag vet att han kommer bli väldigt fin! allt man behöver med honom är tålamod! och jag har faktiskt tvekat lite för det är ett jävla jobb jag ger mig in på och jag kommer nog riskera en och annan avtrillning. men nu har jag bestämmt mig! jag ska ge gärnet! det spelar ingen roll hur lång tid det tar han ska fungera!
jag har verkligen bestämmt mig nu! så oavsett vad som händer nu tänker jag fan inte ge upp!

riktigt arg :(

hej idag är jag riktigt arg!! :(
för 1: jag och mamma skulle handla skolavslutnings klänning och jag hittade ingen :(
2: chagall ville inte komma in från hagen först och sparkade alla hästarna typ som sedan sparkade han tbx? sjukt moget ;O
3: när chagall skulle ridas flippade han ur idag igen fick sån tur e hjälp av en tjej i stallet. även hon konstaterade att han blev farlig i den situationen.
4: när jag skulle ta av chagalls benskydd sparkade han i luften vilket var väldigt onödigt :(
5: jag vill INTE stå på stora sommarbetet med honom!
6: från och med imorgon är det ridläger på lödde rk och jag får ej rida chagall för att han ska vara med
7: för att chagall har precis varit skadad och han får inte ens galopperas än? hallå? är dom körda i huvudet? ;o
8: i torsdags gick chgall ridskole lektion (innan han var frisk) spara på hästarna istället för att sätta igång dem förtidigt? ;o
9: jag är arg på mig själv för att min ilska gick ut över min söta kompisar! dumma mig!!!
10: att jag la ju ut en film på när jag red challe. ni kanske vill komma med tips men här på bloggen vill jag inte att ni kommenterar min ridning (ni får gärna ge tips om olika saker men inte min ridning, ska ni göra det så vill jag att man gör det IRL).
och till dig som skrev det: det är min dressyr tränare linda som tävlat många stora tävlingar och är en utav de bästa dressyrryttarena i sverige som har gett mig tipsen. som du ser så det du vill att jag ska göra med mina fingrar gör jag med mina ben (skänklar i varge steg) och istället för att dra hästen lite i munnen hela tiden så gör man ett lite lägre och mycket mjukare "tag" -> eftergift och till sist behöver man inte ens sitta och lirka med händerna så som du vill att man ska göra för att detta sättet är MYCKET tydligare! plus att hästen går mycket stiligare :)
sen bara så ni vet vill jag inte lägga skulden på chagall att han är som han är ibland, han är en unghäst och pigg.. så kan det vara :) han är underbar ändå :)



headern är klar! :D

har gjort headen nu :)
blev helt ok nöjd! tänkte att... glömde det mendan jag satt och luktade på mitt bad salt :(
ska iaf lägga in smilisar på min blogg :D lite roligare ju!
så ska renovera lite här så den blir exakt så som jag vill ha den :D

ridit idag igen! :)

hejsan! red challe idag också, han var jätte duktig. filippa har även fottat lite så jag ska faktiskt ta och göra en ny header! :)
spännande va? däremot kanske det tar ett tag med den, för jag vill att den ska bli grejtans! så kommer att jobba ett tag med den :)
film från idag :) ser lite konstig ut när jag rider där men jaja, det är ju trots allt andra gången :)

jag är lycklig! :D

ojojoj vad statistiken höjdes, gottsnak! :D
idag har jag iaf ridit, det gick jätte bra! fick bara skritta och trava men det var ju kul ändå. nu är han friskförklarad och ska bara komma upp i konditionen igen. han var väldigt sammarbetsvillig och underbar att jobba med.
första gången jag red honom nu ju och det gick faktiskt oväntat bra! han var arbetsvillig och allting, så stolt! :D
ha det bra!
fille! <3 han måste vara den sötaste minin i hela världen! <3

vila i frid finaste ronaldo! <3

idag fick tyvärr min första sköthäst lämna jorden. (hästen högst upp till vänster på headern)
han har varit halt sen i november och fått vila fram tills nu, och det fanns inget man kunde göra åt det :(
men han har det nog bättre där uppe nu när han inte har ont! <3

neeeeeeeeervös!!!

ni kan inte ana hur nervös jag är nu? :P
challe ska ju till veterinären imorgon, det kommer säkert gå bra men hur kommer han vara när han är ifrån sina vänner, han fick ju panik sist! nej, jag måste sluta oroa mig!! :D
det kommer gå skit bra, han kommer stå helt lungt och han kommer vara frisk! det har jag bestämmt! :D
haha, nej! nu ska jag göra potatisgratäng som jag ska ha med mig imorogn! :D

till josse och play!! :)


Knasig Chagall! <3

idag var chagall helt knas! :S
helt plötsligt när jag stod utomhus med honom fick han panik från ingenstans och började stegra, kicka och typ galoppera på stället. så jag fick försöka ta mig in i stallet med honom där han lugnade sig lite. sen helt plötsligt skulle han gå föra mig och då drog jag tbx honom och han hade ingen kontroll så han höll på att snubbla. jag fick in honom i en box där han fick lugna ner sig. när jag skulle ha ut honom till hagen igen så fick han panik igen.. så jag fick gå in i ridhuset med honom där jag var tvungen att släppa honom för han gick inte att hålla i. där sprang han runt runt runt och var typ överlyklig i och med att han har vilat nu i snart 2 vekor så han är ju ganska pigg. jag insåg att det inte skulle gå att leda honom ut i hagen så vi fick öppna dörrarna i ridhuset som leder ut till hagen för att han skulle komma dit. väl ute i hagen var han hur lungn som helst där vi fick spänna upp tränset och sätta på grimman.
han saknade förmodligen sina kompisar och sen gjorde det inte saken bättre att han var så pigg :/ menmen! ingen skadade sig och det var bra!
knas häst! :D
sådan ryttare, sådan häst brukar man ju säga ;)

duktig mini!

idag så kom jag iväg redan kl 1 till stallet :) mockade noga till mina små pollar idag så nu är där VÄLDIGT ny städat :D
tömkörde ut en runda med filuren vilket han tyckte var jätte kul! han var jätte duktig och lyssnade på allt jag sa :D
*stolt*
när jag kom tbx till stallet hade det kommit folk och jag gosade med filuren lite :) han är min lilla snutte filt!
det var allt för filuren, chagall kommer i nästa inlägg :D
söthäst!
och evelina!! om du läser detta, vill du ha tbx ditt schabrak? :P <3

snygg dressyr outfit !


titta vilken snygg dressyr outfit jag har hittat! bara jag som älskar den? :D alla har ju liksom vitt när dem rider dressyr men så kan man ju skoja till det lite och köra med ljusblått?
för blått är min favvo färg och hur snyggt är det inte då med ljusblått? :D

veterinären kommer på fredag!

idag har jag inte varit i stallet :( buhuhu! känns som om man har massor utav tid över! aja, ska ju dit imorgon!
då ska jag försöka fotta lite bilder på chagall :D
på fredag kommer föresten veterinären och kollar på challe, är faktiskt ganska nervös men är typ 80 % säker på att det är över ansträngning. dem andra är typ 100 % men i och med att jag är hans "mamma" så är man ju extra orolig ;)
och är så trött på att mina hästar är sjuka osv! så nu håller jag verkligen alla tummar och några tår för att det ska gå bra, vilket det säkert gör men jaja !
puss hej!
vet att bilden är överfin! här är iaf en bild på store filuren (sweet fury) eller något (a) som jag fick passa av världens bästa människa mathilda! :D hehe :D

låååånga dagar!

hejhej!
nu har det varit 6 långa dagar i stallet! hehe, är ju så kul? :)
det går iallafall jätte bra med chagall, synd bara att han inte kan ridas :/ men den som vänta på något gott väntar aldrig förlänge? inte sant? ;)
men det känns iallafall som om vi har lärt känna honom mycket bättre och jag har lärt mig att man inte får göra förstora saker utav små saker. som att duscha honom tycker han är lite små läskigt men om man bara går fram med slangen och spolar honom precis som med vilken häst som helst så står han faktiskt stilla lite då och då :)
och som i ridhuset vill han inte gå in i då är det bara till att fortsätta att gå och liksom typ bara: vad håller du på med? ;O
så han är väldigt enkel att ha och göra med :) som ni säkert förstår så över jag bara att gå in i ridhuset så att han inte börjar tramsa någon gång när det pissrengnar ute :)
idag invigde han sina benlindor och han var jätte söt! :D
det var allt! haj svaj!
... vattner är ganska spännande trots allt ;)

hööks i mitt hjäärta!

tjoflöjt! :D
idag var jag och mamma på hööks, asså jag älskar den affären! dom har typ allt jag vill ha :D förutom ryckkninvar, men det får dem in snar :D
jag köpte: blå benlindor, 1 blå grimma, 1 blått spö, 1 brunt och vitt dressyrspö, 1 silvrigt bett, 1 par svarta gummiringar, 1 guldigt bett :D
det var nog allt tror jag ;D han blev jätte fin i sin grimma och det andra har jag inte hunnit prova :D
ha bra!

kolik :(

idag när jag kom till stallet så sprang jag direkt ut till chagall, då vart han jätte hängig :( så jag gick och hämtade honom och när jag gick med honom andades han jätte konstigt :( som om han var hur trött som helst! så var sån tur e katarina där och vi hjälptes åt med honom och han hade ont i magen. sedan bajsade honom och då blev allt bra! :D så han hade fått gaskolik, men dock är jag ändå jätte rädd att han ska må sämre inatt :'(
mer uppdatering kommer :D

konfirmerad :D

hej, idag blev det som sagt inget stall :( buhuhu! fick däremot väldigt tjusiga saker! :D
moppe hjälm, pengar, plattång och massa fina blommor! :D
underbart! nu ska jag snart åka och köpa nya bett till chagall :D <3

chagall <3

idag har jag äntligen träffat chagall! riktigt kul :) provade mina saker på honom och allt utom mina bett passade honom så ska köpa nya (Y)
tyvärr är han halt (bra start -.-) nej men man kan inte kalla det halt utan han är överansträngd då han har fått gå mycket mer än vad han ska :( stackars bebishästen. men vetrinären kommer nästa vecka och kollar på honom nästa vecka, skööööönt! bättre att ta det säkra före det osäkra ju :)
han var riktigt mysig häst och det känns ändå ganska bra att han är halt (menar inte att det är bra) men vi lär ju känna varandra väldigt bra då och det kan ju faktiskt vara en bra start ? :) känndes som att vi redan idag blev bra kompisar så det kändes väldigt skönt :)
det var allt för idag, imorgon blir det inget stall för min del :( buhuhu! ska ju konfirmeras, men får åka dit på fredag ist! <3
finis! igga mig, men chagall är söt :) <3

RSS 2.0