sv till evelina

tjoflöjt alla! :D
tänkte bara svara eve: nej emelie ska förståss inte ha chagall i och med att han är min nu :D hon ska ej ha honom för att hon hängde med och provred en häst som kom idag och hon tyckte bättre om den och passade väl mer med den tyckte hon. vet faktiskt inte riktigt. men oavsett så hoppas jag att det kommer gå bra för henne med den andra hästen också :)
idag har jag inte varit i stallet, fett bull :( men imorgon har vi dagsverk i skolan så då ska vi städa i elins och emmas stall och sedan åker jag direkt ut till chagall :)
pusshej! <3
finaste brandy och finaste rippert (världens bästa mathildas häst) :) så söta dem var! <3

snygga outfits!!

tänkte bjuda på några outfits som jag ska köpa, vissa utav sakerna har jag ju redan men ändå :)
dressyr
hemmaträning (alround)
lite tävling :)
hemma träning
skogsmulle :D
tävling :)
träning :)

slutar med chaties :)

hejhej! är riktigt glad idag, härligt :)
ni som följer min andra blogg har kanske koll på att det ej kommer uppdateras så mycket mer i den bloggen pga mitt ointresse. se det blir nog bara i denna bloggen. i och med att jag tycker det är kul att skriva om hästar :)
idag fick jag iallafall reda på att jag ska ha en häst som heter chagall. han är 7 år och storhäst (vet ej hur hög, får reda på det när jag skriver kontrakt) han är brun och har en stjärn :)
passade honom under sportlovet och tyckte då väldigt mycket om honom.
sen när brandy dog har jag gått och väntat på att få en ny häst men har aldrig ens vågat hoppas på chagall.
men nu fick jag honom och det känns väldigt bra och jag är riktigt glad :)
och det som också är bra, är att han och brandy var kompisar så att även brandy tycker om honom! :) <3
bild på honom kommer på onsdag. sålänge får ni njuta av denna underbarabild på denna underbara häst <3

ny häst! :D

nu har jag fått en ny häst! OMG är så lyklig!
chagall heter han och han är 7 år (tror jag)
riktigt glad iaf! mer uppdatering kommer sen :)

min åsikt om natural horsmanchip

nu tänkte jag berätta vad jag tycker om nh ;)
jag tycker att dom som vill ska väl få hålla på med det men jag tycker att det har börjat gå till överdrift.
nh för mig är att hästen ska vara glad, man ska kunna kominusera med hästen och hästen ska ha förtroende för en.
Men jag tycker det har blivit överdrivet hos vissa. för att det är vissa som inte motionerar hästen som vanligt för att dom ska lära hästen att gå upp på en trä "byggnad" ärligt så tror jag inte att hästen blir lykligare av det.
jag tycker det är viktigt att kunna motionera sin häst på ett bra sätt och ha NH utanför ridningen. (jag menar inte att man ska sitta och piska sin häst för fulla muggar när man rider) men egentligen förstår jag inte vitsen med att lära sin häst stegra förutom att det ser coolt ut ;)
ska man lära sin häst stegra tycker jag att man ska göra det utöver det vanliga.. inte att byta bort tex ett ridpass (som hästen faktiskt behöver för att må bra utav) för att lära sin häst stegra för det har den ingen nytta av i framtiden :P
men det är min åsikt, om ni har andra får ni gärna kommentera, är alltid kul att höra andras ;)
förstår inte meningen förutom att det ser färckt ut ;)

hööks ;)

hej, idag har jag varit på hööks ;)
köpte en longeringslina fast i lite kortare modell för jag tycker det verkar jätte jobbigt med ett sånt jätte långt snöre ;)
sedan köpte jag även ett par skit snygga ridbyxor och en tröja.
hittade en grimma som skulle vara översöt på lille filurem men köpte den inte för att det känns lite onödigt i och med att han har en som jag tycker är jätte söt och jag ska ju bara ha honom i mindre än en månad till så det känns liksom lite onödigt att köpa en massa ;)
men det var väl allt som har med hästar att göra som jag har gjort idag ;) vill ni läsa min vanliga blogg där jag även uppdaterar mer kan ni gå in på www.chaties.blogg.se ;)
puss hej!
jag och mini fick stå för bilden ;)

sakerna :)

detta köpte jag idag :)
sjukt skööön!!
en delta som har likdana färger som min longerlina ;) och sen ryktborstar, det kan man väl aldrig ha för mycket utav ? :)

nu sticker jag till flädie :)

hej, nu sticker jag tillf lädie, bilder kommer sen :)
ha det bra!

flädie

imorgon sticker jag och mamma för att fixa nya hästsaker till mig! :D bla ridbyxor, ny ridhjälm, nya borstar och kanske något mer, sjukt najs iaf ;)

virvelvind! :D

idag har jag ridit på virvelvind. underbar ponny, dock ska jag bara ha henne 1 månadad och 1 vecka på sommaren :( sen andra veckan ska jag ha en häst som heter Ichi, men nu är allting bestämmt, gött!
jaja, vi red i alla fall ut, eller vi hann börja. det slutade med att vi vände tbx för att det började blixtra och åska :( ush, är jätte rädd för sånt! och precis när vi vände tbx så började det pissrengna så vi travade och galopperade hela vägen tillbaka! men det var iaf riktigt roliigt och vi ska rida ut en ordentlig runda nästa vecka ist :)
har tyvärr ingen bild på virre :(

den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge ;) del 2

hej igen :D haha!
jo back to ämnet! det jag tänkte på var att jag saknar att ha en häst regelbundet, för nu har jag ju lille filuren en månad till ungefär, och prov rider virre imorgon men det blir ju typ bara 3 eller 4 gånger jag rider henne :(
så satt jag och tänkte på att den som väntar på något gott väntar ju aldrig förlänge? :)
för det går ju inte fortare med en ny häst för att jag läser ALLA artiklar på hästnet 20 grr om?
så jag tänkte såhär! att tänk så mycket kärlek jag kan ge till min nya häst i och med att jag verkligen har längtat så mycket!? så mycket roliga saker som jag kan köpa till den i och med att jag lägger undan 150 kr varje månad till bara häst saker, och nu har det redan gått 4 månader utan att jag köpt något, så då kan den ju verkligen få känna sig bortskämd också! det var ju samma med brandy, jag tjatade ju som ett djur och när jag väl fick honom uppskattade jag honom mycket mer ju!? curre bara fick jag, därför uppskattade jag inte honom lika mycket :(
men vad som än händer och när jag än får en ny häst, kommer det blu skit bra ! :D
måste bara tacka denna lilla varelse för att han finns! han har verkligen varit där och pushat mig när det varit som jobbigast! du är faktiskt ganska så underbar :)

den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge ;)

jag behöver en häst!!

hejhej, nu precis slog det mig tanken hur mycket jag saknar att ha en häst regelbundet och verkligen älska, ni vet den där riktiga glöden!
det kommer ju inte bli som brandy, men livet måste gå vidare!
och nu när jag tänker på brandy kan jag faktiskt sitta och le! le, för att jag fick känna den hästen och att han är min. jag är stolt, stolt som fan att jag fick ha honom, att han älskade mig.
underbart! och minnena? oslagbart? kan inte sluta skratta åt andra gången jag trillade av dig :P du bockade av mig (med mening) i och med att han var lite så ett tag ;) och så jag bara: BRANDY!!!!!!!!! :@@@@ och så tappade jag andan och försökte kravla mig fram, och gissa vem som puttar på mig med huvudet, jo brandy :P då går det bara inte att vara sur ju (a) det var liksom: lever du? :D
haha, nej men nu gick detta inlägget till det de inte skulle, jag gör ett till, som kommer snart :D
snyggingen!

trickträning!

hejhej alla :)
idag så har jag och min lilla filuren tricktränat! jag tyckte att det gick jätte bra! lärde honom ett nytt trick (det första) och det var vaker hov och han fattade jätte fort! lättlärd :) så då tvingade jag mamma att åka ut och köpa nytt godis till honom :) han var väldigt pigg idag men kunde bara trickträna för att han hade varit hos tandläkaren och då får dom ju inte ha bett i munnen! men han var hur duktigt som hälst! :D
flitig häst! :D

hissar och dissar

nu blir det hissar och dissar! :D <3


detta tränset! tycker att det är riktigt snyggt och ska köpa ett sånt när jag har en häst :)

min favvo benskydd! tycker att dom är kanonbra! plus att dom är snygga! :D

kanske inte världen snyggaste, men dom är ju riktigt bra! :)


vet ej om detta är bra, men det verkar ju inte skönt för hästen :(

tycker att dem är jätte gulliga osv! men seriöst vad taskigt :( finns bara upp till storlek cob och tänk på oss som behöver full? vill inte våra hästar också ha söta träns? :(

Hästar jag har/haft!

tjoflöjt :)

tänkte berätta lite om hästarna på min header och några andra hästar också ;)
just nu har jag 2 hästar!
jag börjar med min favorit, Apricot Brandy.
Brandy bor just nu i mitt hjärta och kommer göra det livet ut. Honom hade jag i exatkt 7 månader (han gick bort på vår 7 månaders dag) han fick en sjukdom som heter artros, orkar ej skriva om den nu. men den sjukdomen får hästen redan när den föds men det är ingenting man ser från början. När en häst har börjat utveckla den sjukdomen så finns det inget man kan göra. Brandy var en morgon-fjording korssning och bar 160 cm hög. han är helt ärligt den underbaraste hästen jag haft. Brandy är hästen i mitten på headern.
Filuren
filuren är en liten shetlands ponny som jag har 3 dagar i veckan. Honom kan jag ju såklart inte rida men det finns ju så många andra saker man kan göra? :) Han är svart och han är hästen till vänster längst ner ;)

Filuren 2
stora filuren var min kompis häst som jag fick rida 4 dagar i veckan, han var jätte skojj, tack mathilda :)

Dajm II
Dajm var min första foder häst. hade honom i 1,5 år och vi kom väldigt långt med varandra. han är ett gottlandsrudd på 129,5 cm. Han fyller 22 år den 28 maj. så ett stort grattis i förskott. han var väldigt envis men om han inte hade varit det så hade det inte varit dajm. underbar häst när man lärt känna honom ;) Dajm är längst ner till höger på headern.

Curino
Curre var hästen jag fick när jag slutatde på dajm. Han är 25 år men han är ung för sin åler :) han är inte min typ av häst, då jag gillar hästar som är lite jobbiga ;) Curre är hästen högst upp till höger.

Cinzano
Han är egentligen bara en häst jag haft på ridläger 2 år men han och jag klickade direkt och jag tycker så väldigt mycet om honom. Han är en d-ponny, det är typ det ända jag vet om honom ;) han är hästen högst upp i mitten, som hoppar!
Ronaldo
han vart min första sköthäst och jag hade honom i 3 år! :P så söt var han :) minns ej så mycket av den tiden då det var 3 år sedan jag slutade på honom men han är väldigt söt och trevlig och väldigt mysig :) tyvärr är han skadad nu men jag hoppas att han är på bättrings vägen så att hans fodervärd kan börja rida honom snart!! :)
han är hästen högst upp till vänster
det var nog allt :)

Om mig!

halojj!!

jag gjorde en planering sist men den ville inte komma upp på bloggen så jag följer mitt starka minne bara :)
idag ska jag skriva om mig :)
jag driver bloggen Chaties.blogg.se och då även denna bloggen och elskarbrandy.blogg.se ;) fast i brandy bloggen är uppdateringen nerlagd men den kommer aldrig tas bort för då kommer jag få dåligt sammvete ;) så nu vet ni det! ;)
jag är 15 år och som ni säkert förstår så rider jag! mer om mina hästar kommer i nästa inlägg ;)
jag har ridit sen jag var 6 år, så har altså ridit i 8 härliga år ;)
ja, det var nog allt :)
jag på älskade brandy! <3

Planering!

hejhej, visst är min header snygg? ;)
jaja! tänkte iaf göra en planering så jag vet vad jag ska skriva om ;)

RSS 2.0