det behöver inte alltid vara så svårt ;)

hej, nu tänkte jag ge ett litet tips men som gör så himla mycket. om man har en häst som man inte kommer så bra överräns med ;)
de flesta hästar jag har haft har varit ganska jobbiga i hanteringen men bara man lär känna dem så brukar det bli hur bra som helst!
så då tänkte jag ge lite tips på hur man på ett ganska snabbt och framför allt säkert sätt, (låter knas, men man kan typ liksom inte misslyckas) ;)
1. när man tar in eller ut hästen från te.x hagen så kan man göra halter och sånt, och beröma. det får hästen till en possitiv tanke och har lättare för att se en som en ledare ;)
2. ryckta/gosa extra länge! ist för att bara ryckta det man behöver (få bort all smuts) så ryckta lite extra, lär hästen lite tricks, och uppmuntra den ;)
3. Rid varierat! vet att dem flesta gör det, men vet själv att ibland har man "slut på fantasi" och gör samma sak om och om och om igen ;) inget fel på det om man ska lära hästen något men isf är det oftast bättre att göra det tex varannan gång. så innan man börjar rida är det bra att ha en plan på vad man ska göra så att det blir så olikt som möjligt. för då går det oftast bättre.
4. tänk inte att hästen ALLTID måste presstera bra, det gör ofta så att hästen tappar motivation.
vet att många redan kan dessa tipsen men där finns säkert alltid någon som inte vet ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0